Din punct de vedere al cultului religios, de la inceput se poate spune ca toti satenii din cele cinci sate ale comunei apartin cultului religios ortodox. Pentru practicarea lui, in comuna sunt noua biserici, din care in satul Olteanca 5, Jarostea 1, Aninoasa 1, Glavile 1 si un schit.
Toate sunt construite din materiale durabile si acoperite cu tabla si sita. Prin capacitatea lor, grandoarea constructiei, prin vechimea si valoarea picturii doua sunt monumente istorice - cea din satul Jarostea si biserica cu Hramul Sf. Voievozi Sanculesti.
Cele noua biserici din comuna sunt grupate in trei parohii deservite de patru preoti si patru cantareti. Acestia ca salariati sunt platiti din fonduri parohiale in functie de marimea acestora, dar si din bugetul statului.
Frecventa satenilor la slujbele duminicale si a altor sarbatori este buna, cei care merg regulat la aceste slujbe sunt pensionarii si satenii mai in varsta. Numarul cel mai mare de oameni ce merg insa la biserica se inregistreaza in sarbatorile de Craciun si Anul Nou iarna, iar primavara la sarbatorile Pastelui si Inaltarii, cand toti satenii merg cu mic cu mare la biserica. In restul anului, in zile cu sarbatori religioase deosebite, ca: Sf. Gheorghe, Sf. Constantin si Elena, Sf. Maria, Sf. Dumitru, Sf. Nicolae.
In aceste zile sunt mai numerosi la slujbe cu care isi sarbatoresc si ziua numelui.
Cea mai veche biserica - in mahalaua Gorgotesti cu Hramul Sf. Voievozi, biserica Sanculesti cu Hramul Cuv. Paraschiva. Barcanii (Chitucii de astazi) cu biserica Sf. Nicolae de la 1847, Aninoasa cu biserica Sf. Voievozi - de la 1838. In satul Olteanca, primul preot cunoscut a fost Preotul Pavel Ionescu care a slujit timp de 47 - 50 ani (1877 - 1930) dupa care a urmat preotul Ilie Scrieciu cu activitate de peste 50 ani.
Biserica din satul de centru Glavile construita in 1838 cu Hramul "Sf. Voievozi Mihail si Gavril" a fost restaurata in 1968 prin grija si indemnul parintelui paroh Popa Dumitru si enoriasilor sai, iar in 1997 pictura a fost renovata. De asemenea in cele trei sate ale comunei Aninoasa, Glavile si Olteanca se gasesc monumente ale eroilor neamului ridicate in cinstea celor care si-au pierdut viata pentru neatarnarea tarii, pentru o viata mai buna - 1877 - 1916 - 1918 - 1944 - 1945.
Prima bisericuta din satul Glavile, cu atestare documentara in 1780, dupa cum spune documentul: „Aceasta Sfanta si dumnezeiasca biserica cu hramul Sfintii Voievozi s-au facut la leat 1780, de popa Ioan Gorgota si alti locuitori ai satului si este buna". Bisericuta a fost construita cu scopul de a fi asezata de la Cismeaua „Constantin Vasile" in deal pe pisc, dar mosnenii din Gorgotesti au furat planul si au construit-o la ei in mahala. Era construita din barne groase de lemn, in forma de corabie lunga de opt metri si lata de patru metri.. Actul de danie al terenului a fost scris de Ion al Stanii lui Glavu, socotit ca primul scriitor al satului.
In anul 1888, i s-a renovat imprejmuirea facandu-i-se poarta in forma de azi, pe care se gaseste inscriptia: „Aceasta sfanta troita s-a ridicat de Nicolae Ionita Popa, Ionita Iliescu, Nicolae L. Gorgotescu si Ion Gaju la 25 februarie 1888".
Cimitirul satului se afla in curtea bisericii pana in 1875 data la care se muta pe locul celui existent astazi. In anul 1894 i s-a luat clopotul si s-a asezat in clopotnita bisericii celei noi.
In 1935 la indemnul invatatorului Badita locuitorii catunului fixeaza aici pe locul fostului cimitir de veacuri 52 morminte, marcate cu cate o cruce de lemn, simbolizand mormintele celor 52 de eroi glaveni cazuti pentru apararea patriei in Primul Razboi Mondial intre 1916-1918. Tot cu aceasta ocazie s-a facut si imprejmuirea inca o data a bisericutei.
In 1946 la initiativa de renovare a locului o mana de credinciosi in frunte cu parohul satului Setfan Margaritescu, Nicolae Cedica, Pavel N. Popa, Ghe. N. Cedica, Constantin I. Turcu, Petre I. Ceduca, Ion N. Spiridon refac dupa 104 ani bisericuta, aceasta pastrandu-se astfel pana in xilele noastre.
A doua bisericuta din satul Glavile cu atestare documentara este cea din catunul Batarasti.
Ctitorie a lui Gh. Bucsenescu, avand hramul dupa numele lui, Sfantul Gheorghe, a fost ridicata in anul 1817, se pare pe locul unei constructii mai vechi, dupa ramasitele ceramice, ce ar putea fi cercetate, desi pisania pastrata in catagrafia din 1840 spune ca a fost facuta din „temelie" care nu este de altfel decat o formula ctitoriceasca.
Bisericii parohiale actuale cu hramul Sfintii Voievozi i s-au pus bazele in ziua de 5 mai 1891 si avand ca initiator pe preotul Nicolae Stanciulescu, tatal lui Atanasie N. Stanciulescu cel care va scrie Istoricul comunei Glavile.
Constructia a durat pana in vara anului 1894, an in care i se face si sfintirea. In octombrie 1894 preotul N. Stanciulescu, ii face invitatie Episcopului Ramnicului Noul Severin D.D. Ghenadie pentru sfintirea bisericii; aceasta a avut loc la 12 noiembrie.
La constructia ei au lucrat mesteri italieni ajutati de enoriasi. Acasta biserica s-a construit din necesitatea unui locas de cult mai spatios, deoarece bisericuta din catunul Gorgotesti era neincapatoare pentru numarul de enoriasi.
La ridicarea bisericii si-au dat osteneala si cativa oameni de frunte ai satului, acest lucru aflandu-se de pe coperta unei carti de cult, unde preotul N. Stanciulescu ii aminteste ca „indemnatori pentru ridicarea si infrumusetarea acestui sant locas": Radu Vasile, Ion Vladescu si Toma Georgescu.
In decursul timpului s-au facut renovari si anume i s-a spalat pictura, acoperisul din tabla a fost schimbat cu cel din aluminiu, s-au facut lucrari pentru indepartarea igrasiei.
Ultima restaurare a picturii s-a facut in anul 1997, astazi pictura fiind in stare buna.
In interior este pardosita cu scandura de brad si are iconostas ale carui icoane sunt din lemn de nuc.